cpanel

cPanel یک برنامه تحت وب لینوکسی است که با استفاده از آن میتوان به راحتی به تنظیمات سرور و هاست دسترسی داشت و آن ها را تغییر داد.

به کمک سی پنل میتوان وبسایت را منتشر کرد، دامنه ها را مدیریت کرد، به فایل ها دسترسی داشت، حساب های ایمیل ساخت و خیلی کار های دیگر که در ادامه آن ها را توضیح می‌دهیم.

سی پنل یکی از کنترل پنل ها محبوب در کشور عزیزمان ایران است. بسیاری از شرکت هایی که سرور و هاست ارائه می‌دهند، سی پنل را نیز در پکیج هاستینگ خود قرار می‌دهند.

آیا سی پنل رایگان است؟

سی پنل رایگان نیست، اما بیشتر شرکت های ارائه دهنده ی هاست و سرور، سی پنل را هم بدون هزینه اضافه در پلن های هاستینگ خود قرار می‌دهند.

بعضی دیگر از شرکت های هاستینگ نیز سی پنل را در سال اول به صورت رایگان ارائه می‌دهند و در سال های بعد هزینه دریافت می‌کنند.

آیا سی پنل محرمانه است؟

بله سی پنل خصوصی و محرمانه است. اگر شما صاحب یک وبسایت هستید، باید نام کاربری و رمز عبور سی پنل خود را امن نگه دارید.

cPanel-webavval.com

cPanel screenshot

چگونه وارد سی پنل بشویم؟

با استفاده از آدرس بار مرورگر خود می‌توانید وارد سی پنل وبسایت خود شوید. بعد از آدرس وبسایت خود کاراکتر دو نقطه (:) را تایپ کنید و سپس 2083 را تایپ کنید، به این صورت

https://yourdomain.com:2083

همچنین با وارد کردن /cpanel بعد از آدرس وبسایت می‌توانید به سی پنل خود لاگین کنید. به این صورت:

https://yourdomain.com/cpanel

اگر شما یک وبسایت جدید دارید و DNS رکورد ها هنوز در سرور منتشر نشده اند، شما می‌توانید از IP آدرس برای ورود به سی پنل استفاده کنید. مثلا اگر IP آدرس وبسایت 10.10.10.10 باشد:

https://10.10.10.10:2083

تغییر زبان سی پنل

اگر نیاز به تغییر زبان سی پنل دارید، می‌توانید در پایین صفحه ی لاگین زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.

cPanel-language-webavval.com

cPanel language webavval.com

برای این که آدرس سی پنل خود را فراموش نکنید یا سریعتر به آن دسترسی داشته باشید، بهتر است آن را در بوک مارک های مرورگر خود ذخیره کنید.

در صفحه لاگین با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور به کنترل پنل وبسایت خود ریدایرکت می‌شوید، جایی که تمامی تنظیمات قابل مشاهده هستند.

نکات مثبت سی پنل

  • رابط گرافیکی کاربر پسند: سی پنل به وسیله رابط کاربری ای که دارد بخش های مختلف را طبقه بندی کرده است و به راحتی تنظیمات مورد نیاز قابل مشاهده هستند.
  • سازگاری بالا: سی پنل به عنوان یکی از کنترل پنل های محبوب، سازگاری بالایی با مرورگر ها دارد، مرورگر هایی مثل گوگل کروم، سافاری و موزیلا فایر فاکس . علاوه بر این ، بر روی سی پنل می‌توان پلاگین نصب کرد، پلاگین هایی مانند پلاگین سایت ساز ، سئو و … .
  • قابلیت ها: بدون نیاز به دانش فنی بالا سی پنل این امکان را به کاربر می‌دهد که بسیار از کار های پیچیده را به راحتی انجام دهد، کارهایی مانند ساختن ساب دامین، ساختن اکانت FTP، مدیریت پایگاه داده MySQL، گرفتن نسخه ی پشتیبان از سایت و … .
  • پشتیبانی قابل اطمینان: به دلیل محبوبیت بالای سی پنل فروم ها و وبلاگ های بسیاری برای حل مشکلات کاربران ایجاد شده است، همچنین آموزش های بسیاری برای سی پنل در بستر اینترنت وجود دارد و شما می‌توانید به راحتی با یک جستجوی ساده به یک راه حل خوب برای مشکل خود برسید.

نکات منفی سی پنل

  • آسیب پذیری امنیتی: در بعضی موارد دیده شده است که احراز هویت دو مرحله ای سی پنل در برابر حملات بروت فورس آسیب پذیر است. برای جلوگیری از این مسئله، بهتر است همیشه نسخه ی به روز سی پنل را استفاده کنیم.
  • هزینه لایسنس: سی پنل در مقایسه با رقبای خود، بیشترین هزینه را برای فروش لایسنس خود دریافت می‌کند.
  • از دست رفتن اطلاعات: بعضی مواقع سی پنل هنگام به روز رسانی ممکن است تنظیمات سرور را دوباره بازنویسی کند و به اشتباه تمامی اطلاعات سایت را حذف کند. این اتفاق ممکن است به خاطر یک باگ در سی پنل رخ بدهد و باعث کرش بشود. در چنین مواردی بهتر است همیشه نسخه ی پشتیبان از وبسایت خود داشته باشیم تا اطلاعات خود را از دست ندهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Awesome Works
Awesome Works

ممکنه این ها را هم دوست داشته باشید

با هامون، به دنیای دیجیتال سلام کنید!

تیم ما با سال ها تجربه در حوزه دیجیتال مارکتینگ، طراحی وب سایت و طراحی گرافیک، بهترين راه حل ها را برای نیازهای کسب و کار شما ارائه می دهد.